تلویزیون هاکلیه مطالب وبلاگ

نکات کلیدی برای خرید تلویزیون

نکات کلیدی برای خرید تلویزیون

با توجه به اینکه تلویزیون دستگاهی است که دست‌کم، سه چهار سالی مهمان خانه‌مان است و در بازار امروز می‌توان از تلویزیون‌هایی هم‌قیمت یک گوشی موبایل تا هم‌قیمت یک خودرو پیدا کرد، لازم است پیش از خرید ، نکات کلیدی برای خرید تلویزیون را مورد بررسی قرار دهید. به همین منظور نکات کلیدی برای خرید تلویزیون را در مقاله آسان جهاز تهیه کرده‌ایم تا شما را با تمام ابعاد، اصطلاحات و حقه‌های بازاریابی دنیای تلویزیون‌ آشنا کند.

دنیای تلویزیون‌ها روزبه‌روز جذاب‌تر می‌شود. شرکت‌های سازنده‌ی تلویزیون‌ها، دیگر به کیفیت تصویر بسنده نمی‌کنند و سعی می‌کنند تا انواع و اقسام فناوری‌های روز را وارد این دستگاه‌های جذاب کنند. امروزه تلویزیون‌ها کاملا هوشمند شده‌اند و حتی می‌توانند یک سری از وظایف کامپیوترهای شخصی را هم انجام دهند. همین موارد باعث شده‌اند تا دنیای تلویزیون‌ها، در عین جذابیت، بسیار پیچیده شود. شرکت‌های مطرح در صنعت تلویزیون، سالانه ده‌ها مدل متفاوت با امکانات مختلف را روانه‌ی بازار می‌کنند که انتخاب یک مدل مناسب از میان تمام آن‌ها، کار راحتی نخواهد بود. اکثر کاربران، خرید تلویزیون را برمبنای دو فاکتور اصلی «سایز» و «قیمت» انجام می‌دهند و فاکتورهای «دقت»، «پنل و فناوری ساخت» و غیره، در درجه‌ی دوم قرار می‌گیرند. مقاله نکات کلیدی برای خرید تلویزیون می تواند راهنمای خوبی برای خرید تلویزیون مناسب شما باشد،پس با ما همراه باشید.

1-حداکثر مبلغی که می خواهید هزینه کنید 

از مهم‌ترین نکات کلیدی برای خرید تلویزیون، مقدار هزینه‌ای است که قرار است برایش بپردازید. ممکن است ساعت‌ها وقت بگذارید و به تلویزیون مورد نظرتان برسید و بعدش متوجه شوید که قیمتش چند برابر بودجه‌ای است که در نظر گرفته بودید. پس بهتر است پیش از شروع، تعیین کنید که دقیقا چقدر می‌خواهید برای یک تلویزیون هزینه کنید. بازه‌ی قیمتی تلویزیون‌ها خیلی گسترده است (از تلویزیون‌های زیر یک میلیون تومان تا هم‌قیمت یک خودروی لوکس).

«برند»، «سایز»، «رزولوشن تصویر» و «نوع»، مهم‌ترین عوامل تعیین‌کننده در قیمت یک تلویزیون هستند که در قدم‌های بعدی به توضیح تک‌تک آن‌ها و میزان تاثیرشان در قیمت تلویزیون می‌پردازیم.

نکات کلیدی برای خرید تلویزیون

2-جستجو در بازار

با استفاده از اینترنت یا رفتن به بازار، مدل هایی که با بودجه شما متناسب هستند را یادداشت نمایید. فقط به دنبال مدل هایی که قیمتشان دقیقاً به اندازه پول شماست نباشید و به مدل های ارزانتر هم توجه کنید. رفتن به بازار این مزیت را دارد که اندازه تلویزیون ها را می توانید از نزدیک مشاهده کنید و ببینید کدام سایز برای محلی که قرار است تلویزیون در آنجا باشد مناسب است. سایت آسان جهاز می تواند مکان خوبی برای مشاهده مدل های مختلف تلویزیون ، بررسی و مقایسه آنها باشد .همچنین شما می توانید با مشاورین ما در ارتباط باشید . مشاورین آسان جهاز در هر ساعت از شبانه روز آماده پاسخگویی به هر گونه سوال در زمینه لوازم خانگی و جهیزیه بصورت رایگان به شما خواهند بود.

راههای ارتباطی با مشاورین آسان جهاز

3-تهیه لیست مورد نظر

در نهایت لیستی از تلویزیون های مناسب با بودجه خود تهیه کنید. از سوال کردن نترسید و وانمود کنید که برای خرید تلویزیون مصمم هستید و اطلاعات کاملی از تلویزیون های مورد نظر به دست آورید.به فروشگاه ها و مغازه های مختلف بروید و تنها به یک مغازه اکتفا نکنید. با جست و جو بین فروشگاه های مختلف می توانید اطلاعات کامل تری به دست آورید و همچنین بهترین فروشگاه را برای خرید انتخاب کنید.

  • ضمن مشاهده مدل های مختلف سعی کنید آنها را از نزدیک با هم مقایسه کنید.
  • برای خرید عجله نکنید و پس از تهیه لیست تلویزیون های مناسب با بودجه خود، به خانه برگردید!
  • با دقت هر یک از مواردی که لیست کرده اید را بررسی کنید.

4- اندازه 

ابتدا از محل قرارگیری تلویزیون شروع کنید. یادتان هست که گفتیم به سایزهای مختلف تلویزیون از نزدیک و بادقت نگاه کنید تا فضایی که اشغال می کنند را بدانید. حال با توجه به این موضوع و نکاتی که در صفحات ابتدایی این مقاله (نکات کلیدی برای خرید تلویزیون )ذکر کردیم اندازه تلویزیون را متناسب با محل قرارگیری آن مشخص کنید.

برای مشاهده کلیه تلویزیونها 43 اینچ اینجا را کلیک کنید

برای مشاهده کلیه تلویزیونها 49 اینچ اینجا را کلیک کنید

برای مشاهده کلیه تلویزیونها 55  اینچ اینجا را کلیک کنید

برای مشاهده کلیه تلویزیونها 65 اینچ اینجا را کلیک کنید

بدون شک مهم‌ترین نکات کلیدی برای خرید تلویزیون، سایز آن است. قانون نانوشته این است که با توجه به بودجه و فضای اتاق، بزرگ‌ترین تلویزیون ممکن را بخریم. این قانون چندان هم دور از واقعیت نیست؛ مثلا قراردادن تلویزیون ۶۵اینچی در اتاق ۹متری، خیلی هوشمندانه نیست. حتی اگر بتوانید چنین تلویزیونی را در چنین اتاقی جای دهید، تماشای تلویزیون بزرگ از چنین فاصله‌ی نزدیکی، ممکن است به‌مرور زمان، به چشمانتان آسیب بزند. به‌علاوه، تلویزیون ۶۵اینچی با دقت Full HD، تنها ۳۰ پیکسل در هر اینچ دارد؛ بنابراین اگر نزدیک به تلویزیون بنشینید، می‌توانید پیکسل‌ها را از هم تشخیص داده و این موضوع لذت تماشای فیلم یا هر نوع محتوای دیگری را کاهش می‌دهد.

اینکه قرار است در چند متری تلویزیون بنشینید، فاکتور خیلی مهمی هنگام انتخاب سایز تلویزیون است. در جدول زیر می‌توانید فاصله‌ی پیشنهادی از تلویزیون‌های مختلف را ببینید.

5-انتخاب صفحه نمایش

پس از انتخاب اندازه مناسب، از دیگر نکات کلیدی برای خرید تلویزیون نوع صفحه نمایش تلویزیون است. هر یک از انواع تلویزیون ها محاسن و معایب خاص خود را دارند و انتخاب یکی از آنها به عنوان بهترین نوع امکان پذیر نیست. انتخاب نوع تلویزیون مهمترین مرحله در هنگام خرید تلویزیون است. شما باید با توجه به نیازهایتان و ویژگی های هر یک از انواع تلویزیون ها، مناسب ترین گزینه را انتخاب کنید. از آنجایی که انتخاب نوع تلویزیون از اهمیت بالایی برخوردار است در ادامه نکات مهمی را دراین مورد بیان می کنیم.

تلویزیون پلاسما

فناوري نمايشگر هاي پلاسما بر اساس لامپ هاي فلور سنت است كه از چندين سلول تشكيل شده و هر يك از آن ها شيشه اي مجزا دارد. در فاصله ميان اين دو صفحه گاز نئون و زنون تزريق مي شود كه در روند توليد پلاسما (مايع) در مي آيد. پلاسما سلول مورد نياز را خودش توليد مي كند و هنگام اتصال تلویزيون به برق اين گاز ها فسفر هاي آبي، قرمز و سبز توليد مي كند و در نهايت منجر به شكل گيري تصوير مي شود. همچنين طول عمر این تلویزيون ها بين 20 الي 60 هزار ساعت است.

تلویزیون LCD

این تلویزیون ها از دو لايه مواد شفاف تشكيل شده اند و محكم به هم چسبيده اند. يكي از اين لايه ها كريستال هاي مايع را نگه مي دارد و اين كريستال ها خودشان نور ندارند و از يك منبع جداگانه براي ايجاد نور مثل لامپ هاي فلورسنت نور مي گيرند و مي توان ميزان نور را به سادگي و با توجه به محيطي كه تلوزيون در آن قرار دارد كم يا زياد كرد. طول عمر ال سي دي ها 60 هزار ساعت ،‌چيزي در حدود 7 سال استفاده مداوم است.

تلویزیون LED

براي روشن كردن صفحه نمايش از ديود هاي ساطع كننده نور ال اي دي در قسمت پشت يا دور تا دور آن استفاده مي شود. با استفاده از اين چراغ ها تصاوير مشكي طبيعي تر به نظر مي رسد و كنتراست آن ها هم بالاتر مي رود. در واقع عبارت LED TV به معنای یک تلویزیون LCD با نور پس زمینه LED است. در تلویزیون های جدید ال ای دی این لامپ ها با LED ها و LCD ها جایگزین شده اند.

تلویزیون OLED

اين سري از تلوزيون ها (FULL HD) به نسبت پلاسما و ال سي دي نهايت كيفيت تصوير را ارائه مي دهند و تكنولوژي سبب شده است، تلوزيون ها را نازك تر توليد كنند و تعداد پيكسل بدون استثنا 2 مگا پيكسل هستند. OLED از LED های اورگانیک کوچکی استفاده می کنند، که در صورت دریافت الکتریسیته نور رنگی از خود ساطع می کنند. هر لامپ ال ای دی به تنهایی یک پیکسل پنل تلویزیون OLED را تشکیل می دهند. در نتیجه برای ساخت تلویزیون‌ های OLED به میلیون‌ها عدد لامپ LED به‌ طور دقیق ۲,۰۷۳,۶۰۰ عدد در تلویزیون‌های فول اچ‌ دی و ۸,۲۹۴,۴۰۰ عدد در تلویزیون‌ های 4K نیاز است. هرکدام از این میلیون‌ ها LED کوچک‌ می‌توانند به‌ تنهایی و به‌ صورت مستقل از یکدیگر، رنگ خاص خود را تولید کنند یا روشن و خاموش شوند. هنگام نمایش رنگ سیاه نیز LED های متناسب با پیکسل‌ های سیاه کاملا خاموش می‌شوند که منجر به ایجاد عمیق‌ ترین رنگ سیاه ممکن و کنتراست بی‌ نهایت می‌ شود.

برای مشاهده کلیه تلویزیونهای فول اچ دی اینجا را کلیک کنید

برای مشاهده کلیه تلویزیونهای اچ دی اینجا را کلیک کنید

تلویزیون نانو سل

این فناوری مختص تلویزیونهای ال جی بوده که در ویدئوی زیر می توانید مشخصات این فناوری را ببینید:

مشاهده تلویزیونهای ال جی دارای تکنولوژی نانو سل سری 8000 و 9000

تلویزیون QLED

QLED در تلویزیون این قابلیت را پدید می آورد که تصاویر واضح و زنده به نمایش درآیند و مضاف بر آن دارای طراحی زیبا و فوق العاده ای هستند. پنل QLED که از فناوری های برتر سامسونگ می باشد باعث شده که صحنه ها را با جزئیات کامل ببینید و این کیفیت تصویر برای سال ها حفظ خواهد شد و به مرور زمان دچار خدشه و ایراد نخواهد شد.

  6-خمیده‌بودن تلویزیون 

یکی از ابداعاتی که چند سالی است در دنیای تلویزیون‌ها به یک روند تبدیل شده، صفحه‌ی خمیده (Curve) است. این فناوری که بیشتر در تلویزیون‌های رده‌بالا و OLED استفاده می‌شود، طبق ادعای سازندگان، تجربه‌ی تماشای تلویزیون را فراگیرتر می‌کند.

فارغ از زیبایی بیشتر، شرکت‌های سازنده سعی می‌کنند که میزان خمیدگی تلویزیون‌ها را طوری طراحی کنند که در راستای خمیدگی چشم قرار بگیرد. این موضوع سبب می‌شود که لبه‌های تصویر هم در محدوده‌ی دید چشم قرار بگیرند و خستگی چشم کمتر شود؛ اما از طرف دیگر، اگر به‌طور مستقیم روبه‌روی تلویزیون قرار نگیرید، تجربه‌ی خیلی لذت‌بخشی نخواهد بود، مگر اینکه تلویزیون خمیده‌ی خیلی بزرگی بخرید. مورد دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که تلویزیون‌های خمیده در مقایسه با تلویزیون‌های تخت، قیمت خیلی بیشتری هم دارند.

درنهایت، خمیدگی تلویزیون یک موضوع کاملا سلیقه‌ای است. اکثر کاربران تلویزیون‌های خمیده را به تلویزیون‌های تخت ترجیح می‌دهند؛ ولی عده‌ای هم هستند که این خمیدگی را نمی‌پسندند؛ ولی اگر می‌توانید که هزینه‌ی بیشترِ این خمیدگی را بپردازید، بهتر است که به سراغ تلویزیون‌های خمیده بروید.

7- رزولوشن

پس از آنکه نوع تلویزیون را انتخاب کردید به رزولوشن تلویزیون ها هم توجه کنید. اکثر تلویزیون های موجود در بازار دارای رزولوشن های 720p، 1080p، 1080i و Ultra HD هستند. اگر کاربری شما ایجاب می کند و از پس قیمت بالای تلویزیون های 4K برمی آیید پس بدون شک تلویزیون هایی با این رزولوشن را انتخاب کنید اما در غیر اینصورت پیشنهاد می کنیم تلویزیونی با رزولوشن 1080p را انتخاب کنید. تلویزیون های 720p و 1080p اختلاف قیمت کمی دارند پس بهتر است تلویزیون هایی با رزولوشن FHD 1080p را انتخاب کنید.

دقت تصویر یا «رزولوشن» (Resolution) به تعداد پیکسل‌های موجود در صفحه‌نمایش گفته می‌شود که تاثیر مستقیمی در شفافیت تصویر پخش‌شده دارند. هرچقدر رزولوشن یک تلویزیون بیشتر باشد، تعداد پیکسل‌های بیشتری در صفحه وجود خواهد داشت؛ درنتیجه تصویر شفاف‌تر یا به‌اصطلاح «شارپ‌تر» نشان داده می‌شود. در دنیای تلویزیون‌ها، دقت تصویر با تعداد خطوط افقی پیکسل‌ها نشان داده می‌شود. مثلا، وقتی دقت یک تلویزیون، ۷۲۰p یا ۱۰۸۰p است، یعنی ۷۲۰ یا ۱۰۸۰ خط افقی پیکسل در نمایشگر وجود دارد. امروزه، تلویزیون‌های رده‌پایین، دقت ۷۲۰p دارند و تلویزیون‌های رده‌میانی و رده‌بالا به ترتیب، رزولوشن‌های Full HD 1080p و UHD 4K دارند. رزولوشن، مشخصه‌ی خیلی مهمی هنگام انتخاب تلویزیون به شمار می‌رود و پیشنهاد می‌کنیم که سعی کنید با توجه به بودجه و سایز مورد نظرتان، تلویزیونی بخرید که بیشترین رزولوشن را دارد. رزولوشن بالا باعث می‌شود که اجزای کوچک، مثل نوشته‌ها هم با جزئیات زیادی نشان داده شوند و تصاویر به واقعیت نزدیک‌تر باشند؛ ولی هرچه دقت تصویر بالا رود، پیداکردن محتوای مناسب هم سخت‌تر خواهد شد. برای مثال، پیداکردن محتوای ۴K خیلی سخت است و این نوع محتوا، حجم خیلی زیادی هم دارد.

در حال حاضر تلویزیون‌های Full HD 1080p، از همه فراگیرتر هستند و قیمت خیلی خوبی هم دارند؛ ولی اگر قصد دارید که تلویزیونتان را چندسالی نگه دارید، بهتر است که به سراغ تلویزیون‌های ۴K بروید؛ چراکه این تلویزیون‌ها در چند سال بعد همه‌گیرشده و محتوای ۴K هم به وفور پیدا خواهد شد.

برای خرید تلویزیون با کیفیت تصویر 4k اینجا کلیک کنید

8-تلویزیون هوشمند یا غیرهوشمند؟

تلویزیونی که بتواند از طریق درگاه شبکه یا به‌صورت بی‌سیم به اینترنت متصل شود، هوشمند نامیده می‌شود. با این تعریف، حداقل نیمی از تلویزیون‌های امروزی هوشمند هستند؛ نیمه‌ی دیگر که اکثرا مدل‌های رده‌میانی و رده‌پایین هستند، به اینترنت متصل نمی‌شوند و امکاناتی مثل گشت‌وگذار در اینترنت، نصب برنامه یا چک‌کردن شبکه‌های اجتماعی را ارائه نمی‌دهند. شرکت‌های مطرح در صنعت تلویزیون مثل سامسونگ، ال‌جی و سونی، از سیستم‌عامل‌های اختصاصی خودشان استفاده می‌کنند که علاوه‌بر امکانات اولیه‌ی تلویزیون‌های هوشمند، یک سری امکان جذاب دیگر مثل همسان‌سازی با گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها، قابلیت دانلود نصب برنامه و بازی را ارائه می‌دهند.

در سال‌های آتی، هوشمندبودن تلویزیون، به یک استاندارد تبدیل می‌شود؛ بنابراین اگر می‌خواهید که خریدی هوشمندانه و آینده‌نگر داشته باشید، بهتر است به‌سراغ تلویزیون‌های هوشمند بروید.

9-اهمیت کیفیت صدا 

شرکت‌های سازنده‌ی تلویزیون، درست مثل شرکت‌های سازنده‌ی گوشی‌های موبایل، سعی می‌کنند که روزبه‌روز دستگاه‌های خود را باریک‌تر و باریک‌تر کنند. این موضوع باعث شده تا مجبور شوند برخی قسمت‌های تلویزیون را فدای قسمت‌های دیگر کنند. اولین موردی که فدای این کمبود جا می‌شود، سیستم صوتی تلویزیون‌هاست. حتی اگر بهترین تلویزیون را بخرید، باز هم کیفیت صدای بلندگوهای آن، رضایت‌بخش نخواهد بود. شرکت‌های سازنده‌ی این دستگاه‌های جذاب، سعی می‌کنند با فناوری‌های عجیب‌وغریب و اصطلاحات بازاریابی، خریداران را قانع کنند که کیفیت صدای تلویزیون‌هایشان بسیار خوب است؛ ولی درنهایت، باز هم نتیجه‌ی قابل‌قبولی را در اختیار کاربر قرار نمی‌دهند.

پس دو انتخاب پیش رو دارید: یا باید با کیفیت صدای بلندگوهای تلویزیون بسازید، یا اینکه به سراغ سیستم‌های صوتی مجزا بروید. برای حالت دوم هم مجددا دو راه دارید: یا به سراغ سینماهای خانگی بروید یا یک ساندبار تهیه کنید. سینماهای خانگی کیفیت صدای خیلی خوبی دارند؛ ولی درمقابل، فضای زیادی اشغال می‌کنند و نصب‌کردنشان کمی دردسرساز است؛ همچنین اتاقتان پر از سیم می‌شود. به‌علاوه این دستگاه‌ها قیمت زیادی دارند. اما ساندبارها، با اینکه کیفیت صوتی‌شان به‌خوبی کیفیت صوتی سینماهای خانگی نیست؛ ولی در عرض چند ثانیه نصب می‌شوند و فضای زیادی را هم اشغال نمی‌کنند.

10-پورت ها

از مهمترین نکات کلیدی برای خرید تلویزیون که باید به آن توجه کرد تعداد پورت ها است. همانطور که گفتیم مهمترین پورت HDMI است و باید به تعداد کافی از این پورت در تلویزیون وجود داشته باشد. به تعداد پورت های USB هم توجه داشته باشید. 

تمام قدم‌های قبل، جزو اولویت‌های اصلی هنگام خرید تلویزیون هستند؛ ولی موارد دیگری هم هستند که حتما باید مد نظر داشته باشید. اولین موضوع، وضعیت درگاه‌ها و اتصالات تلویزیون است. باید در نظر بگیرید که چه تعداد دستگاه قرار است با تلویزیون شما ارتباط برقرار کنند. آیا می‌خواهید یک سینمای خانگی یا ساندبار هم داشته باشید؟ کنسول بازی چطور؟ آیا می‌خواهید با تلویزیونتان در اینترنت هم گشت‌وگذار کنید؟ اگر این‌طور است، نگاهی جدی به وضعیت اتصالات دستگاه بیندازید.

شرکت‌های سازنده‌ی تلویزیون برای کاهش هزینه‌ی تمام‌شده‌ی دستگاه، درگاه‌ها و اتصالات را کاهش می‌دهند. دستگاه‌هایی مثل کنسول‌های بازی و سینماهای خانگی به درگاه HDMI نیاز دارند؛ حتی اگر بخواهید لپ‌تاپ یا کامپیوترتان را به تلویزیون وصل کنید، باز هم به درگاه HDMI نیاز دارید؛ بنابراین باید به تعداد درگاه‌های HDMI دقت کنید. اگر می‌خواهید تلویزیونتان را به اینترنت وصل کنید یا در شبکه‌ی خانگی‌تان قرار دهید، بررسی کنید که آیا تلویزیون شما درگاه LAN یا Wi-Fi داخلی دارد یا خیر.

11-گارانتی

از دیگر نکات کلیدی برای خرید تلویزیون که باید به آن توجه داشت شرکت گارانتی کننده تلویزیون است. بهتر است قبل از خرید تلویزیون اطلاعاتی در مورد شرکت گارانتی کننده و خدماتی که ارائه می دهد و همچنین مواردی که شامل گارانتی می شود به دست آورید.

تصمیم آخر

پس از مشخص کردن موارد بالا، تلویزیون هایی که مشخصات مورد نیاز شما را ندارند از لیست حذف کنید.مدل های باقی مانده را در اینترنت جست و جو کنید و نظرات و بررسی های کاربران را در مورد آنها بخوانید. مشخصات و تکنولوژی های به کار رفته در تلویزیون ها را باهم مقایسه کنید و هرکدام که امکانات بیشتری داشت را در اولویت اول قرار دهید.

نکات کلیدی برای خرید تلویزیونبا توجه به مقاله نکات کلیدی برای خرید تلویزیون می توانید بهترین مدل را از بین تلویزیون هایی که لیست کردید انتخاب کنید و با خیال راحت برای خرید آن به بازار بروید.

برای مشاهده همه ی مدل های تلویزیون به این صفحه مراجعه کنید

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا